Logo De 9 Straatjes

donderdag 22 juni 2023

Winkelen in De 9 Straatjes, middenin UNESCO Wereld Erfgoed. Ook iedere zondag!

Van speciaalzaak tot poppendokter. En van vintage mode tot modern design, sieraden, meubels, vouwfietsen, kunst, aniek, sportmode…. Ook iedere zondag zijn de winkels open. Net als de meest bijzondere restaurants, lunchrooms, musea, galleries…


3 × 3 straatjes en 4 grachten middenin de grachtengordel, het Unesco Werelderfgoed van Amsterdam. Net achter het Paleis op de Dam. Tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht. Vol monumenten en stadspaleizen zorgt het voor een uniek overzicht van het Amsterdam van de Gouden Eeuw.

Precies daar vind je het meest bijzondere winkelgebied van Nederland. Met meer dan 250 veelal authentieke winkels, restaurants, hotels, musea…

Meer dan 4 eeuwen bruist het er van ambacht, creativiteit en vertier. En eind jaren negentig van de vorige eeuw gaven ondernemers het gebiedje de naam De 9 Straatjes.

Makkelijk bereikbaar vanuit alle windrichtingen, te voet of met tram of bus. Uitstappen op Dam, Spui, Elandsgracht of Westertoren.

Parkeren kan in QPark op de Marnixstraat, vanwaar je via de Elandsgracht zo de grachtengordel inloopt. Ook zijn er enkele particuliere parkeergarages op Prinsengracht en Keizersgracht.
Goedkoop parkeren kan in de Oosterdok- of Westerdokgarage. En dan via Prinsengracht of Singel richting de Ree- en Hartenstraatjes naar het 9straatjesgebiedje.

Op zondag zijn de meeste winkels open van 12 tot 5 of 6 uur.

Datzelfde geldt voor het Grachtenmuseum op Herengracht 386. En Huis Marseille, hét museum voor fotografie op Keizersgracht 401.

Tot ziens bij De 9 Straatjes!
Op Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht.
En in Runstraat, Huidenstraat en WijdeHeisteeg.
Berenstraat, Wolvenstraat en Oude Spiegelstraat.
En Reestraat en Hartenstraat en Gasthuismolensteeg.