Logo De 9 Straatjes

maandag 29 april 2024

De hotels van De 9 Straatjes!

Acht bijzondere hotels horen bij De 9 Straatjes. Van luxe en bijzonder tot modern en historisch.
8 x monumentaal overnachten middenin Unesco Werelderfgoed, de grachtengordel van Amsterdam! Hier vind je ze op een rij:


Hotels aan de Amsterdamse grachten in De 9 Straatjes:

Ambassade Hotel https://ambassade-hotel.nl/
Een rijtje 17e eeuwse panden met stijlvolle kamers en suites aan de Herengracht. Vermaard om de CoBrA kunstcollectie en de gesigneerde boeken van internationale schrijvers die er verbleven. Naast float- en massagecentrum Koan Float is er de Library Bar en Brasserie Ambassade. (Herengracht 341)

THE HOXTON AMSTERDAM https://thehoxton.com/holland/amsterdam/hotels
Vijf imposante grachtenpanden aan de Herengracht, net om de hoek bij de Gasthuismolensteeg. Met 111 kamers, van klein tot groot en van alle luxe voorzien. De lobby is in alle opzichten bijzonder en geeft entree tot ‘buurtrestaurant’ Lotti’s. (Herengracht 255)

PULITZER AMSTERDAM https://www.pulitzeramsterdam.com/nl/
Historische Amsterdamse elegantie in een verrassende samenvoeging van bijna dertig grachtenhuizen uit de Gouden Eeuw. Een verborgen wijkje aan Prinsengracht en Keizersgracht. Met intieme kamers, serene binnentuinen, meeting ruimtes, een klassieke hotel bar en restaurant Jansz. (Prinsengracht 323)

THE DYLAN https://www.dylanamsterdam.com/nl/
Aangesloten bij de Leading Hotels of the World. De entreepoort aan de Keizersgracht vormde ooit de ingang van de eerste Schouwburg van Amsterdam. Er zijn 40 slaapkamers, elk met een eigen unieke stijl. Verder Bar Brasserie OCCO en het Michelinsterrestaurant Vinkeles. (Keizersgracht 384)

ANDAZ PRINSENGRACHT https://www.hyatt.com/en-US/hotel/netherlands/andaz-amsterdam
Voorheen de openbare bibliotheek aan de Prinsengracht. 122 stijlvolle kamers en suites. Het design is van Marcel Wanders. Met veel kunst uit Amsterdam, waaronder ruim 50 video kunstwerken. En een hoteltuin, een spa en restaurant Bleu Spoon. (Prinsengracht 587)

GRAND CANAL BOUTIQUE HOTEL https://www.amsterdamcanalhotels.com/grand-canal-boutique-hotel
Met partner of met het hele gezin slapen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam. Het Grand Canal heeft een klein aantal onderkomens. Van een kleine en comfortabele kamer tot kamers met uitzicht op de gracht of een heel appartement. En dat aan Keizersgracht 302.

HOTEL IX https://www.hotelixamsterdam.com/
Een hotel middenin de Hartenstraat. Vijf uniek ontworpen suites in een 17e eeuws monument, waar Rembrandt van Rijn nog kwam. Modern ingericht met een huiselijk gevoel en eigen minibar en nespresso apparaat. Een hotel zonder receptie en sleutels. (Hartenstraat 8)

HOTEL HEGRA AMSTERDAM https://stanley-hotels.com/stanley-hotel-amsterdam/
Hegra by Stanley Hotels vind je aan de Herengracht Het telt 9 kamers met eigen faciliteiten. Voor wie houdt van nostalgische charme en een betaalbare prijs. (Herengracht 269)

Tot gauw in De 9 Straatjes Amsterdam: 4 grachten en 3×3 straatjes midden in de grachtengordel, Unesco Werelderfgoed!