Logo De 9 Straatjes

woensdag 5 april 2023

Winkelen in De 9 Straatjes, middenin UNESCO Wereld Erfgoed. Ook iedere zondag!

Van speciaalzaak tot poppendokter. En van vintage mode tot modern design, sieraden, meubels, vouwfietsen, kunst, aniek, sportmode…. Ook iedere zondag zijn de winkels open. Net als de meest bijzondere restaurants, lunchrooms, musea, galleries…


Midden in de grachtengordel, het Unesco Werelderfgoed van Amsterdam. Net achter het Paleis op de Dam. Rondom Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. En tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht. Met dat prachtige overzicht van het Amsterdam van de Gouden Eeuw.

Precies daar vind je het meest bijzondere winkelgebied van Nederland. Meer dan vier eeuwen bruist het er van ambacht, vertier en creativiteit. Maar pas sinds eind jaren negentig van de vorige eeuw gaven ondernemers het gebiedje de naam De 9 Straatjes.

Makkelijk bereikbaar vanuit alle windrichtingen, te voet of met tram of bus. Uitstappen op Dam, Spui of Westertoren.

Parkeren kan in QPark op de Marnixstraat, vanwaar je via de Elandsgracht zo de grachtengordel inloopt. Naar de Berenstraat, tussen Prinsengracht en Keizersgracht.
Goedkoop parkeren kan in de Oosterdok- of Westerdokgarage. En dan via Prinsengracht of Singel richting de Ree- en Hartenstraatjes naar het 9straatjesgebiedje.

Op zondag zijn de meeste winkels open van 12 tot 5 of 6 uur.

Datzelfde geldt voor het Grachtenmuseum op Herengracht 386. En Huis Marseille, hét museum voor fotografie op Keizersgracht 401.

Tot ziens in De 9 Straatjes!
Langs Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht.
In Runstraat, Huidenstraat en WijdeHeisteeg.
Berenstraat, Wolvenstraat en Oude Spiegelstraat.
En Reestraat en Hartenstraat en Gasthuismolensteeg.