Logo De 9 Straatjes

maandag 3 juni 2024

Winkelen in De 9 Straatjes, middenin UNESCO Wereld Erfgoed. Ook iedere zondag!

Van speciaalzaak tot poppendokter. En van vintage mode tot modern design, sieraden, meubels, vouwfietsen, kunst, aniek, sportswear…. Ook iedere zondag zijn de winkels open in de 3×3 straatjes en 4 gachten tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht. Net als de restaurants, lunchrooms, musea, galeries…


3 × 3 straatjes en 4 grachten middenin de grachtengordel, het Unesco Werelderfgoed van Amsterdam. Boordevol monumenten en stadspaleizen. Waar? Net achter het Paleis op de Dam en tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht.

Precies daar in De Grachtengordel vind je het Amsterdam van de gouden eeuw en het meest bijzondere winkelgebied van Nederland. Met >250 veelal authentieke winkels, restaurants, hotels, musea…

Meer dan 4 eeuwen bruist het er van ambacht, creativiteit en vertier. En eind jaren negentig van de vorige eeuw gaven ondernemers het gebiedje de naam De 9 Straatjes.

Makkelijk bereikbaar vanuit alle windrichtingen, te voet of met tram of bus. Uitstappen op Dam, Spui, Elandsgracht of Westertoren.

Parkeren kan in QPark op de Marnixstraat, vanwaar je via de Elandsgracht zo de grachtengordel inloopt. Ook zijn er enkele particuliere parkeergarages op Prinsengracht en Keizersgracht.
Goedkoop parkeren kan in de Oosterdok- of Westerdokgarage. En dan via Prinsengracht of Singel richting de Ree- en Hartenstraatjes naar het 9straatjesgebiedje.

Op zondag zijn de meeste winkels open van 12 tot 5 of 6 uur.

Datzelfde geldt voor het Grachtenmuseum op Herengracht 386. En Huis Marseille, hét museum voor fotografie op Keizersgracht 401.

Tot gauw bij De 9 Straatjes!
Langs Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht.
En in Runstraat, Huidenstraat en WijdeHeisteeg.
Berenstraat, Wolvenstraat en Oude Spiegelstraat.
En Reestraat en Hartenstraat en Gasthuismolensteeg.