Logo De 9 Straatjes

maandag 5 december 2022

Gespecialiseerder dan gespecialiseerd?

Mensen kiezen steeds vaker voor milieubewuste, unieke en kwalitatief hoogwaardige winkels en producten, zeggen beroemde trendwatchers. En het liefst in een omgeving met een unieke uitstraling, met geschiedenis en verhalen. Dat is precies waar De 9 Straatjes groot in zijn!


Monowinkels worden ze ook wel genoemd, of superspeciaalzaken. Uitgerekend daar zijn de straatjes van oudsher goed in. Al meer dan 400 jaar bruist het er van ambacht, bijzondere horeca en kleinschalige winkels. Van winkels die gespecialiseerder zijn dan gespecialiseerd. Winkels in monumentale pandjes vol zijde, spellen, tegels, keramiek….

‘Wij hebben kaarsen in alle vormen die je maar kunt bedenken, van klassieke tafelkaarsen naar doopkaarsen en kaarsen in de vorm van doodskoppen. Probeer maar eens een oranje of zwarte kaars te vinden als die kleuren even niet de trend zijn. Dan kom je bij ons terecht,’ zeggen ze bij Kramer/ Pontifex in de Reestraat.
In diezelfde straat tussen Prinsen- en Keizersgracht zit ook Terra met Spaans leer als specialisatie. De enige winkel buiten Spanje met zo’n assortiment traditioneel Spaanse handgemaakte schoenen en laarzen. Of L’Etoile Saint Honoré met uitsluitend exclusieve vintage tassen.

Zo kennen iedere straat en alle 4 grachten in het 9straatjesgebied bijzondere speciaalzaken. Nog een paar voorbeelden: The Gamekeeper in de Hartenstraat, meer dan 1000 (bord)spellen op voorraad. Of even verderop McLennan’s PURE SILK met het grootste assortiment zuivere en exclusieve zijden stoffen van heel Nederland. En Het Kleikollektief en MEK met modern exclusief keramiek aan de overkant.

Of WAXWELL Records in de Gasthuismolensteeg met een unieke collectie vinyl. En daar vlak naast ANTONIA, dat zich de kleinste en meest bijzondere pantoffelwinkel van ons land mag noemen.
En oja, om de hoek daarvan, op het Singel, zit YELLOW KORNER, gespecialiseerd in betaalbare foto’s van grote namen en nieuwe talenten. En verderop Keesie Dive, dé winkel voor alles op gebied van duiken. Van snorkels en zwemvliezen tot duikbrillen op sterkte.

Aangekomen in de Huidenstraat en de Herengracht vind je dan Beadies, dat staat voor losse kralen en De Knopenwinkel, die zijn naam in alle opzichten eer aan doet. En en en….

Tot ziens in De 9 Straatjes! Net achter de dam. 3 × 3 straatjes en 4 grachten tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht.