maandag 9 mei 2022

De meest bijzondere woonwinkels! Ook online!

Geen woonwarenhuizen maar verrassende winkels. Origineel, eigentijds, divers en: in een monumentale omgeving!


THE FROZEN FOUNTAIN – Prinsengracht 645 – FrozenFountain

The Frozen Fountain staat voor eigentijdse meubelen en woonaccessoires. Een dynamische collectie van ontwerpers van diverse kunstacademies in binnen- en buitenland. Vervolmaakt met een selectie van internationale meubelmerken. Ofwel, een interessante spiegeling tussen de klassiekers en de ontwerpen van hedendaagse ontwerpers. Met diverse tentoonstellingen visualiseert The Frozen Fountain de symbiose tussen idee en eindproduct.

DR WONEN – Hartenstraat 27 – DRWonen

Beroemd om z’n perfect ogende én zittende banken. Maar ook stoelen, tafels, bedden, houten krukjes en hippe lampen. Veelal van natuurlijke materialen en van Nederlandse ontwerpers. Dat geldt ook voor de uiteenlopende woonaccessoires bij DR Wonen. Zoals het vogelhuisje van Piet Hein Eek en originele Hollandsche Waaren.

MEK – Hartenstraat 11 – MEK

MEK staat voor Modern Exlusief Kermamiek.
Van klassiekers en modern glaswerk tot exclusieve cadeaus en serviezen.
Denk aan de prachtige en eenvoudige Rosenthal’s ‘Form Tac’ en de bijzondere collectie Mercantile of de overdadige ontwerpen van Versace.
Oja, je kunt hier ook terecht voor Bruidslijsten.

360volt – Prinsengracht 397 – 360volt

Hier vind je de meest uitgebreide collectie originele vintage industrielampen. Van fabrieks- en email lampen tot bijzondere objecten. Alle verlichting is gerestaureerd in de werkplaats achter de winkel en geschikt gemaakt voor de gewone gloei-, spaar- of ledlamp.

APT529 – Prinsengracht 529 – https://www.lefeufires.nl/

APT529 is de showroom en winkel van Le Feu in samenwerking met meubelmerk Ghyzcy.
Ze verkopen hier milieuvriendelijke, mobiele designhaarden van Le Feu. En: meubelmerk Ghyzcy toont meubels en interieurproducten.

En dan is er natuurlijk nog Yellow Korner op het Singel en Carre d’Artistes in de Wolvenstraat voor kunst. En kriskras door de straatjes en langs grachten zaken met bijzondere woonaccessoires. Ook op zondag!