Logo De 9 Straatjes

maandag 8 januari 2024

De meest bijzondere woonwinkels!

Geen woonwarenhuizen maar verrassende winkels. Origineel, eigentijds, divers en: in de monumentale omgeving van de Amsterdamse grachtengordel met 3 × 3 straatjes en 4 grachten, ofwel De 9 Straatjes!


THE FROZEN FOUNTAIN – Prinsengracht 645 – FrozenFountain

The Frozen Fountain staat voor eigentijdse meubelen en woonaccessoires. Een dynamische collectie van ontwerpers van diverse kunstacademies in binnen- en buitenland. Vervolmaakt met een selectie van internationale meubelmerken. Ofwel, een interessante spiegeling tussen de klassiekers en de ontwerpen van hedendaagse ontwerpers. Met diverse tentoonstellingen visualiseert The Frozen Fountain de symbiose tussen idee en eindproduct.

DR WONEN – Hartenstraat 27 – DRWonen

Beroemd om z’n perfect ogende én zittende banken. Maar ook stoelen, tafels, bedden, houten krukjes en hippe lampen. Veelal van natuurlijke materialen en van Nederlandse ontwerpers. Dat geldt ook voor de uiteenlopende woonaccessoires bij DR Wonen. Zoals het vogelhuisje van Piet Hein Eek en originele Hollandsche Waaren.

MEK – Hartenstraat 11 – MEK

MEK staat voor Modern Exlusief Kermamiek. Van klassiekers en modern glaswerk tot exclusieve cadeaus en serviezen. Denk aan de prachtige en eenvoudige Rosenthal’s ‘Form Tac’ en de bijzondere collectie Mercantile of de overdadige ontwerpen van Versace. En: je kunt hier ook terecht voor Bruidslijsten.

Mc Lennan’s Pure Silk – Hartenstraat 22 – https://www.puresilk.nl/

Een van de belangrijkste leveranciers van zuivere zijde voor gordijnen en interieuraccessoires. Met een zeer uitgebreide en zelf geimporteerde collectie exclusieve zijden stoffen. Naast de winkel is er ook een groothandel. En gordijnen, embrasses, kussenhoezen en spreien kunnen op maat worden gemaakt.

360volt – Prinsengracht 397 – 360volt

Hier vind je de meest uitgebreide collectie originele vintage industrielampen. Van fabrieks- en email lampen tot bijzondere objecten. Alle verlichting is gerestaureerd in de werkplaats achter de winkel en geschikt gemaakt voor de gewone gloei-, spaar- of ledlamp.

Prinsheerlijk Antiek – Prinsengracht 579 – https://prinsheerlijkantiek.nl/

550 m2 vol antiek en decoratieve objecten. Met een ruime collectie antiek meubilair, schilderijen, spiegels en veel meer. Restaurantie en verhuur voor film of fotografie behoort ook tot de mogelijkheden.

Anouk Beerents Antieke Spiegels – Prinsengracht 467 – https://www.anoukbeerents.nl/

Dé specialist in import en export van antieke spiegels. Geselecteerd op authenticiteit en kwaliteit. En het merendeel van origine Frans en Italiaans en met bladgoud of bladzilver verguld. Het enorme atelier bevindt zich in een oude fabriekshal. Alleen op afspraak. (Parkeren kan in het atelier.)

En dan is er natuurlijk nog Yellow Korner op het Singel, Carre d’Artistes in de Wolvenstraat en Arden Art Gallery voor kunst aan de muur. En kriskras door het gebiedje talrijke zaken met bijzondere woonaccessoires. Ook op zondag!