dinsdag 8 februari 2022

5 x overnachten in De 9 Straatjes!

Vijf bijzondere hotels horen bij De 9 Straatjes. Hotel Ambassade en The Hoxton aan de Herengracht. The Dylan aan de Keizersgracht. En Pulitzer Amsterdam en Andaz aan de Prinsengracht. Dat is 5 x monumentaal overnachten middenin Unesco Werelderfgoed, de grachtengordel van Amsterdam!


Hotels aan de Amsterdamse grachten in De 9 Straatjes:

Ambassade Hotel https://ambassade-hotel.nl/

Het historische Ambassade Hotel aan de Herengracht bestaat uit een rij 17e eeuwse panden met stijlvolle kamers en suites. Het is vermaard om de uitgebreide CoBrA kunstcollectie en de hotelbibliotheek, met gesigneerde boeken van internationale schrijvers die in Amsterdam te gast waren en in het Ambassade verbleven. Naast float- en massagecentrum Koan Float kent het hotel Brasserie Ambassade en bar/bibliotheek ‘Library Bar’, beiden verbouwd naar een ontwerp van Cruz y Ortiz Arquitectos uit Sevilla.

THE HOXTON AMSTERDAM https://thehoxton.com/holland/amsterdam/hotels

Hotel The Hoxton bestaat uit vijf imposante grachtenpanden aan Herengracht 255. Net om de hoek bij de Gasthuismolensteeg.
De lobby is in alle opzichten bijzonder en geeft het hotel een heel eigen karakter. Geen portier of receptionist bij de ingang, maar een bijzonder uitnodigende plek waar iedere buurtbewoner en Amsterdammer kan binnenlopen om iets te eten of drinken. Van het restaurant – ‘buurtrestaurant Lotti’s’ – kan het glazen dak bij mooi weer open worden geschoven. Verder kan iedereen er meedoen aan yoga en worden er regelmatig presentaties, tentoonstellingen en borrels georganiseerd.

PULITZER AMSTERDAM https://www.pulitzeramsterdam.com/nl/

Ontdek typisch Amsterdamse elegantie in een verrassend doolhof van vijfentwintig samengevoegde grachtenhuizen daterend uit de Gouden Eeuw aan de Prinsengracht en Keizersgracht. Een verborgen wijkje met intieme kamers, serene binnentuinen, meeting & event ruimtes, een klassieke hotel bar en restaurant Jansz, een ongedwongen maar hoogstaand restaurant. Pulitzer is een unieke mix van historisch en modern vakmanschap en biedt een inkijkje in de roemrijke geschiedenis van toonaangevende handel en de flamboyante Nederlandse aristocratie.

THE DYLAN https://www.dylanamsterdam.com/nl/

The Dylan is het stijlvolle en intieme hotel aan de Keizersgracht. Gevestigd in wat in 1617 de eerste Amsterdamse schouwburg was. Daarvan resteert nog de oude schouwburgpoort, die het boutique hotel een bijzondere en niet te missen entree geeft.
Later was er in het pand ook nog Het Armenkantoor. De bakkerij, met authentieke ovens en al, herbergt tegenwoordig Dylans populaire sterrestaurant Vinkeles, genoemd naar de beroemde Amsterdamse tekenaar.

ANDAZ PRINSENGRACHT https://www.hyatt.com/en-US/hotel/netherlands/andaz-amsterdam-prinsengracht/amsaz

Andaz Amsterdam vind je aan de Prinsengracht. Wat het zo bijzonder maakt? Stijlvolle kamers, de hoteltuin, het observatorium. En artistieke details zoals originele kunst gericht op Amsterdam en ruim 50 video kunstwerken verspreid door het hotel. En dan is er nog Restaurant Bluespoon en een spa.

Tot ziens in De 9 Straatjes Amsterdam!