maandag 16 maart 2020

Corona en De 9 Straatjes!

Zoals overal is ook de horeca in De 9 Straatjes dicht. Winkels zijn nog open. Niet allemaal en soms met beperkte openingstijden. En natuurlijk worden alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen. We proberen iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden! Webshoppen kan natuurlijk altijd. Klik bovenaan deze pagina op Webshops en….


van sieraden en vintage tot kaas, mode, cadeaus en woninginrichting. https://de9straatjes.nl/nl/webshops

Hollandse superkazen op een paar muisklikken afstand

Mensen verwennen is de grootste hobby van Loek de Loor, de man achter De Kaaskamer in de Runstraat. En dat doet hij al 35 jaar met kaas. In de winkel maar nu ook met kaaskamer

Met trots wordt een selectie vaderlandse kazen gepresenteerd die favoriet zijn in De Kaaskamer van Amsterdam. Er zijn losse stukken te bestellen maar er bestaan ook zes verschillende pakketten, individueel gevacuümeerd.
Van Amsterdam, Boeren, Wol en Sik tot Oud & Kruidig en Biologisch. Ofwel: van de befaamde ‘hardlopers’ in de winkel tot de keus van ‘oude rotten’ onder de kaaskenners. Stolwijker, Alblasser Schaap, Tynjetaler en Griene Tsiis. Maar ook De Trots van Oude Ade, Brokkel de Brokkel en Wilde Weide.

Stuk voor stuk gaat het om kazen die zijn geproduceerd door boeren en bedrijven vol liefde voor hun ambacht. Stad en land reist Loek de Loor er voor af. Op zoek naar verborgen schatten.

‘Alles draait om smaak en kwaliteit, daar rijd ik het hele land voor door. En daar wil ik mensen van laten meegenieten,’ zegt De Loor. ‘Iedereen moet weten wat voor prachtige kazen er in Nederland worden gemaakt. Geen fabriekswerk maar superkazen van kaasmakers die streekproducten op topniveau maken.’

Vakmanschap en traditie van een echte kaasspeciaalzaak met een paar muisklikken te bestellen.

‘Ik wil de mensen laten proeven wat echte kaas is. Er is nog één boer in Nederland die Edammers maakt, die verkopen wij. Of Stolwijker, waar traditiegetrouw de meeste kennis vandaan komt. Het gaat om de laatste der Mohikanen, of het nu uit Terwolde of van Terschelling komt. Gerijpt in de bunkers van Twente of van Jerseykoeien; de passie van ambachtelijke kaasmakers is ongeëvenaard. Daar moeten we trots op zijn. Dat moet de hele wereld weten. Dat is de kurk waar kaas op drijft. Echte kaas, die we in ere moeten houden. Proef het maar, dan weet je waar ik het over heb!’

De lekkerste Hollandse kaas wordt door De Kaaskamer de hele wereld door gestuurd. Parels die met zorg zijn uitkozen, verborgen schatten en bijzondere specialiteiten, rechtstreeks bij de boer vandaan. Direct bij je thuis. Of als verrassing voor vrienden, familie of personeel in binnen- of buitenland!