woensdag 4 november 2020

De leukste woonwinkels! Ook online!

Geen woonwarenhuizen maar verrassende winkels. Origineel, divers en: in een monumentale omgeving. Dat maakt het dubbel bijzonder! Misschien zijn ze nu niet altijd open maar: hun webshops wel!


THE FROZEN FOUNTAIN – Prinsengracht 645 – FrozenFountain

The Frozen Fountain staat voor eigentijdse meubelen en woonaccessoires. Een dynamische collectie van ontwerpers van diverse kunstacademies in binnen- en buitenland. Vervolmaakt met een selectie van internationale meubelmerken. Ofwel, een interessante spiegeling tussen de klassiekers en de ontwerpen van hedendaagse ontwerpers. Met diverse tentoonstellingen probeert The Frozen Fountain de symbiose tussen idee en eindproduct te visualiseren.

DR WONEN – Hartenstraat 27 – DRWonen

Beroemd om z’n perfect ogende én zittende banken. Maar ook stoelen, tafels, bedden, houten krukjes en hippe lampen. Veelal van natuurlijke materialen en van Nederlandse ontwerpers. Dat geldt ook voor de uiteenlopende woonaccessoires bij DR Wonen. Zoals het vogelhuisje van Piet Hein Eek en originele Hollandsche Waaren.

MEK – Hartenstraat 11 – MEK

MEK staat voor Modern Exlusief Kermamiek.
Van klassiekers en modern glaswerk tot exclusieve cadeaus.
En van de prachtige en eenvoudige Rosenthal’s ‘Form Tac’ en een bijzondere collectie Mercantile tot de overdadige ontwerpen van Versace.
Oja, je kunt hier ook terecht voor Bruidslijsten.

360volt – Prinsengracht 397 – 360volt

Hier vind je de meest uitgebreide collectie originele vintage industrielampen. Van fabrieks- en email lampen tot bijzondere objecten. Alle verlichting is gerestaureerd in de werkplaats achter de winkel en geschikt gemaakt voor de gewone gloei-, spaar- of ledlamp.

En dan is er natuurlijk nog Yellow Korner. En Artshop de Salon, Carre d’Artistes en KO in de Wolvenstraat. En, en en en….. Ook op zondag!