woensdag 30 mei 2018

De leukste woonwinkels? 6 x interieur in De 9 Straatjes

Geen woonwarenhuizen maar verrassende winkels. Origineel, divers en: in een monumentale omgeving. Dat maakt het dubbel bijzonder!


DR Wonen – Hartenstraat 27 – (020) 4892808

Beroemd om z’n perfect ogende én zittende banken. Maar ook stoelen, tafels, bedden, houten krukjes en hippe lampen. Veelal van natuurlijke materialen en van Nederlandse ontwerpers. Dat geldt ook voor de uiteenlopende woonaccessoires bij DR Wonen. Zoals het vogelhuisje van Piet Hein Eek en originele Hollandsche Waaren.

MEK – Hartenstraat 11 – www.m-e-k.nl

MEK staat voor Modern Exlusief Kermamiek.
Van klassiekers en modern glaswerk tot exclusieve cadeaus.
En van de prachtige en eenvoudige Rosenthal’s ‘Form Tac’ en een bijzondere collectie Mercantile tot de overdadige ontwerpen van Versace.
Oja, je kunt hier ook terecht voor Bruidslijsten.

De Weldaad – Reestraat 1 – www.weldaad.com

Gespecialiseerd in brocante, historische bouwmaterialen en antieke boerenmeubels. De snel wisselende voorraad wordt ook verkocht aan horeca, architecten, stylisten en decorateurs. Je vind er van alles — van antieke tegeltjes tot een Delfts blauw porseleinen toilet en van kristallen kroonluchters tot een standbeeld van Jezus.

Timothy Oulton – Runstraat 22 – www.timothyoulton.com

Timothy Oulton wordt gedreven door een passie voor traditioneel vakmanschap. Of het nu om kwaliteit, esthetiek of vakmanschap gaat, hij wil de allerbeste luxe interieurdesigns creëren. Alle producten zijn handgemaakt en weerspiegelen een delicate balans tussen traditie en innovatie. “Wij denken dat onze klant iemand is die op zoek is naar individualiteit en authenticiteit”, aldus Tim.

360volt – Prinsengracht 397 – www.360volt.com

Hier vind je de meest uitgebreide collectie originele vintage industrielampen. Van fabrieks- en email lampen tot bijzondere objecten. Alle verlichting is gerestaureerd in de werkplaats achter de winkel en geschikt gemaakt voor de gewone gloei-, spaar- of ledlamp.

https://www.facebook.com/De9Straatjes/timeline