dinsdag 26 september 2017

5 x overnachten – hotels in de 9 straatjes

Dat het in De 9 Straatjes ook goed slapen is, bewijzen de bijzondere hotels die bij de straatjes horen. 5 hotels middenin de grachtengordel, in Amsterdams Unesco Werelderfgoed. Van Pulitzer Amsterdam, The Dylan, Hotel Ambassade en Hoxton Amsterdam langs de grachten tot Hotel IX in de Hartenstraat.


Ambassade Hotel http://www.ambassade-hotel.nl/nl

Het historische Ambassade Hotel aan de Herengracht bestaat uit een rij 17e eeuwse panden met stijlvolle kamers en suites. Elke kamer heeft een eigen karakter en aan de muur hangt een origineel werk van moderne, bekende Nederlandse schilders. Vermaard is de hotelbibliotheek, die meer dan 4000 boeken telt. Stuk voor stuk gesigneerd door internationale schrijvers die in Amsterdam te gast waren en in het Ambassade logeerden. Net als de uitgebreide CoBrA-collectie van het Ambassade Hotel.

Naast float- en massagecentrum Koan Float kent het hotel Brasserie Ambassade en bar/bibliotheek ‘Library Bar’, beiden verbouwd naar een ontwerp van Cruz y Ortiz Arquitectos uit Sevilla.

PULITZER AMSTERDAM http://www.pulitzeramsterdam.com/

Ontdek typisch Amsterdamse elegantie in een verrassend doolhof van vijfentwintig samengevoegde grachtenhuizen daterend uit de Gouden Eeuw. Een verborgen wijkje met intieme kamers, serene binnentuinen, meeting & event ruimtes, een klassieke hotel bar en een restaurant dat simpele maar schitterend bereide gerechten serveert. Het Pulitzer is een unieke mix van historisch en modern vakmanschap, verscholen in de iconische grachtengordel.

Vertoeven in het Pulitzer is een historische ontdekking van een roemrijke geschiedenis van toonaangevende handel en de flamboyante Nederlandse aristocratie.
Restaurant Jansz. is een ongedwongen maar hoogstaand restaurant met respect voor de kwaliteit van ingrediënten. Schitterend bereide moderne klassiekers krijgen hier een nuchtere Amsterdamse uitstraling terwijl internationale smaken verrassen op discrete manier. Een nieuwe oude wereld van subtiele verfijning, midden in De 9 Straatjes.

Ook is er Pulitzer’s hotel bar. Een tijdloze klassieker uit vervlogen tijden. Het soort plek waar de glazen net wat zwaarder wegen en de fauteuils aanvoelen als een omhelzing. Nip van een klassieke cocktail of simpelweg een goed drankje terwijl u nobel over de grachten tuurt.

THE DYLAN http://dylanamsterdam.com/

The Dylan is het stijlvolle en intieme hotel aan de Keizersgracht. Gevestigd in wat in 1617 de eerste Amsterdamse schouwburg was. Daarvan resteert nog de oude schouwburgpoort, die het boutique hotel een bijzondere en niet te missen entree geeft.

Later was er in het pand ook nog Het Armenkantoor. De bakkerij, met authentieke ovens en al, herbergt tegenwoordig Dylans populaire sterrestaurant Vinkeles, genoemd naar de beroemde Amsterdamse tekenaar. http://www.vinkeles.com/

HOTEL IX http://www.hotelixamsterdam.com/

Met veel plezier en trots is het enige hotel ín de 9 straatjes vorig jaar verbouwd en gerestaureerd.
Het resultaat is een prachtig 5 suites boutique hotel midden in de Hartenstraat. Authentiek en met zoveel mogelijk details en kenmerken van de straatjes.
Hotel IX kent dan ook een Reestraat en een Beren-, Wolven, Run- en Huidenstraatsuite. Elk voorzien van alle luxe, van een espresso apparaat tot een gevulde minibar.

THE HOXTON AMSTERDAM http://www.thehoxton.com/amsterdam

Hotel The Hoxton bestaat uit vijf imposante grachtenpanden aan Herengracht 255. Net om de hoek bij de Gasthuismolensteeg.
De lobby is in alle opzichten bijzonder en geeft het hotel een heel eigen karakter. Geen portier of receptionist bij de ingang, maar een bijzonder uitnodigende plek waar iedere buurtbewoner en Amsterdammer kan binnenlopen om iets te eten of drinken.

Van het restaurant – ‘buurtrestaurant Lotti’s’ – kan het glazen dak bij mooi weer open worden geschoven. Verder kan iedereen er meedoen aan yoga en worden er regelmatig presentaties, tentoonstellingen en borrels georganiseerd.

Oja, er zijn honderd luxe kamers en voor hotelgasten pakt The Hoxton het net iets anders aan. ‘Beneden in onze hotelshop kun je etenswaren halen voor supermarktprijzen, onze wifi is voor iedereen gratis en in de minibar staat alleen water en melk, die de gast gratis kan gebruiken,’ zegt manager Jeroen Bronsveld. Melk? ‘Ja, voor in de thee. Het is en blijft een Engels hotel. Er zijn wat Engelse accenten, zoals de Chesterfield-banken waar we nu op zitten.’

Tot ziens en slaap lekker in De 9 Straatjes!