Logo De 9 Straatjes

donderdag 30 maart 2017

bijzondere boeken in de straatjes

Evenaar – de reisboekwinkel van Amsterdam. Hoek Oude Spiegelstraat en Singel. En:
Mendo – top 10 mooiste winkels ter wereld! Met in het oog springende koffietafelboeken.


Reisboekwinkel EVENAAR op Singel 340 en hoek Oude Spiegelstraat

Wie alles wil weten over een ver land gaat naar literaire reisboekwinkel Evenaar. Daar hebben ze niet alleen de beste reisverhalen maar wereldliteratuur, cultuur en geschiedenis van waar ook ter wereld. Het genot blijkt nu eenmaal groter voor wie zich verdiept in zijn reisdoel, hoe dichtbij of exotisch dat ook is. En bij Evenaar helpen ze je met het beste advies op weg. Ook voor wie al lezend de wereld wil intrekken, zonder echt van huis te gaan.

EVENAAR kent ook een antiquariaat met niet alleen boeken maar ook Amerikaanse magazines, prenten en…..

Tweemaal per jaar verzorgt Evenaar een lezing van bijvoorbeeld Koert Lindijer, Lieve Joris, Aya Zikken of Mozes Isegawa, die de ins and outs van hun nieuwe boeken vertellen. En Evenaar kent landen met stip. Zo stond afgelopen maanden China in de schijnwerpers. Google

MENDO in Berenstraat 11
Ook Mendo is niet zomaar een boekenwinkel, maar een begrip. Mendo heeft een bijzondere collectie creatieve boeken die elders niet is te vinden. Boeken over mode, grafische vormgeving en reclame, architectuur, interieur, design en fotografie. In de kast van MENDO vind je ook boeken over 3D type. Een fenomeen van deze tijd? Niet helemaal. Al in 1969 ontwikkelde Anthon Beeke het blotemeisjesalfabet. Dat prachtige idee is nu gerecycled in kleur en aangevuld met Nude Numbers.

Maar niet alleen het assortiment is bijzonder. Mendo staat ook bekend om het interieur, dat is opgebouwd uit duizenden zwarte, massieve MENDO-boeken. Deze inspirerende omgeving doet tegelijkertijd dienst als expositieruimte én kantoor voor grafisch vormgevers. Een bezoek aan deze boekhandel is dan ook een ware beleving. Google

En vind je in De 9 Straatjes in al die monumentale winkelpanden nou net niet het boek dat je zocht, dan kan je altijd nog oversteken naar Xantippe Unlimited op de Prinsengracht, een kwaliteitsboekwinkel van de eerste orde.