maandag 22 juni 2020

5 x overnachten – hotels in De 9 Straatjes – nu ook met Staycation!

Dat het in de straatjes behalve winkelen en eten en drinken ook goed slapen is, bewijzen de hotels in De 9 Straatjes. 5 bijzondere hotels middenin de grachtengordel, het Amsterdamse Unesco Werelderfgoed. Van Pulitzer Amsterdam en Andaz aan de Prinsengracht tot The Dylan aan de Keizersgracht en Hotel Ambassade en Hoxton Amsterdam aan de Herengracht.


Staycation! Voor vakantie hoef je niet ver!
Voor de leukste staycationdeals in Amsterdam: https://staycation.amsterdam/?s=ambassade+hotel

De hotels in De 9 Straatjes:

Ambassade Hotel https://ambassade-hotel.nl/

Het historische Ambassade Hotel aan de Herengracht bestaat uit een rij 17e eeuwse panden met stijlvolle kamers en suites. Elke kamer heeft een eigen karakter en aan de muur hangt een origineel werk van moderne, bekende Nederlandse schilders. Vermaard is de uitgebreide CoBrA kunstcollectie en de hotelbibliotheek, met gesigneerde boeken van internationale schrijvers die in Amsterdam te gast waren en in het Ambassade logeerden. Naast float- en massagecentrum Koan Float kent het hotel Brasserie Ambassade en bar/bibliotheek ‘Library Bar’, beiden verbouwd naar een ontwerp van Cruz y Ortiz Arquitectos uit Sevilla.

ANDAZ PRINSENGRACHT https://www.hyatt.com/en-US/hotel/netherlands/andaz-amsterdam-prinsengracht/amsaz

Andaz Amsterdam is te vinden aan de Prinsengracht. Ervaar alles wat De 9 Straatjes en Amsterdam hebben te bieden en keer dan terug naar dit prijswinnende luxury hotel. Wat het zo bijzonder maakt? Stijlvolle kamers met uitzicht, de hoteltuin, het observatorium. En natuurlijk de artistieke details zoals originele kunst gericht op Amsterdam en meer dan 50 video kunstwerken verspreid door het hotel. En dan is er nog het Bluespoon restaurant en een spa.

PULITZER AMSTERDAM https://www.pulitzeramsterdam.com/nl/

Ontdek typisch Amsterdamse elegantie in een verrassend doolhof van vijfentwintig samengevoegde grachtenhuizen daterend uit de Gouden Eeuw aan de Prinsengracht en Keizersgracht. Een verborgen wijkje met intieme kamers, serene binnentuinen, meeting & event ruimtes, een klassieke hotel bar en restaurant Jansz, een ongedwongen maar hoogstaand restaurant. Pulitzer is een unieke mix van historisch en modern vakmanschap en biedt een inkijkje in de roemrijke geschiedenis van toonaangevende handel en de flamboyante Nederlandse aristocratie.

THE DYLAN https://www.dylanamsterdam.com/nl/

The Dylan is het stijlvolle en intieme hotel aan de Keizersgracht. Gevestigd in wat in 1617 de eerste Amsterdamse schouwburg was. Daarvan resteert nog de oude schouwburgpoort, die het boutique hotel een bijzondere en niet te missen entree geeft.
Later was er in het pand ook nog Het Armenkantoor. De bakkerij, met authentieke ovens en al, herbergt tegenwoordig Dylans populaire sterrestaurant Vinkeles, genoemd naar de beroemde Amsterdamse tekenaar.

THE HOXTON AMSTERDAM https://thehoxton.com/holland/amsterdam/hotels

Hotel The Hoxton bestaat uit vijf imposante grachtenpanden aan Herengracht 255. Net om de hoek bij de Gasthuismolensteeg.
De lobby is in alle opzichten bijzonder en geeft het hotel een heel eigen karakter. Geen portier of receptionist bij de ingang, maar een bijzonder uitnodigende plek waar iedere buurtbewoner en Amsterdammer kan binnenlopen om iets te eten of drinken. Van het restaurant – ‘buurtrestaurant Lotti’s’ – kan het glazen dak bij mooi weer open worden geschoven. Verder kan iedereen er meedoen aan yoga en worden er regelmatig presentaties, tentoonstellingen en borrels georganiseerd.

Tot ziens in De 9 Straatjes!