donderdag 24 november 2011

Amsterdam en De 9 Straatjes – de eerste ter wereld met 300 elektrische Smarts van Car2Go!

Vanaf donderdag 24 november is Amsterdam de eerste stad in Europa met een volledig elektrisch aangedreven vloot van Car2Go.

300 blauwwitte Smart for two electric drive telt de stad. Ze zijn spontaan en voor korte tijd te huur, en hoeven niet op een vastgestelde plaats weer te worden ingeleverd.


Het is zelfs niet nodig om de car2go’s na iedere huurperiode op te laden. De actieradius van de Smart Electric is namelijk minstens acht keer groter dan de gemiddelde afstand die met een gemiddelde deelauto wordt afgelegd.

‘De 300 elektrische smarts van Car2Go sluiten goed aan bij de wens van Amsterdam om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren,’ aldus de verantwoordelijk wethouder Wiebes. ‘Deze auto’s stoten geen fijnstof en stikstofdioxide uit en: elektrisch rijden komt hiermee voor het grote publiek in één keer een flinke stap dichterbij.’

Kom naar De 9 Straatjes en registreer je voor een car2go member card (€10,-) in de speciale Car2GoShop in de Oude Spiegelstraat. Online registratie kan natuurlijk ook via www.car2go.com.

Car2Go is actief in een gebied van 80 km2 en beslaat dus grote delen van de stad. Grofweg binnen de gehele ring, met gedeeltes van de Zuidas, Arena en IJburg, maar exclusief Amsterdam-Noord. Klanten kunnen overal naartoe rijden maar moeten de blauwwitte smart wel terugbrengen binnen het Car2Go-gebied. Verder is het een kwestie van ophalen en terugbrengen naar iedere parkeerplaats binnen het gebied of bij een van de 36 speciale car2go-parkeerplaatsen in zes garages van Q-Park in het stadscentrum.

Alle 300 Car2Go’s zijn uitgerust met de modernste telematica. Het huren van een elektrische Smart is dan ook eenvoudig en volledig geautomatiseerd. En zonder de verplichting ze op een vastgestelde tijd of locatie weer terug te brengen.

De kosten?

1 minuut rijden in een auto van Car2Go kost 29 cent. Het uurtarief is € 12,90 en het dagtarief € 39,- per 24 uur. Bij een tussenstop start automatisch het speciale tarief van 9 cent per minuut. Verzekeringen, belastingen, elektriciteit en parkeergeld zijn in deze prijs inbegrepen.

Robert Henrich van Daimler AG, het bedrijf achter Car2Go, zegt het zo: ‘We zijn blij met de introductie van een volledig elektrisch car2go-programma in deze mooie stad met zijn sterke focus op duurzaamheid en zijn ruimdenkende levensstijl.’

Op naar de Car2GoShop in de Oude Spiegelstraat 6. Of ga naar www.car2go.com.